Start Aktualności Biskup Rzeszowski w Myczkowcach !!!
Biskup Rzeszowski w Myczkowcach !!! PDF Drukuj Email

W niedziele 23 lipca br. do kolonistów odpoczywających w Myczkowcach przybył Pasterz Kościoła Rzeszowskiego ks. bp Jan Wątroba. Ordynariuszowi towarzyszył dyrektor CDR ks. Stanisław Słowik. W auli ośrodka na spotkanie z dostojnym gościem czekało 130 radosnych uczestników turnusu. Są to dzieci kierowane przez Urząd Miasta z Sędziszowa Małopolskiego i Biecza, a także z Ośrodka Szkolno-Wychowawczego ze Strzyżowa oraz z miejscowości Hodowica z Ukrainy (k. Lwowa).

Kierownikiem kolonii jest pan Jan Lewandowski, a duchową opiekę sprawuje ks. Daniel Kosiba, któremu pomaga kleryk Bartłomiej Ołyniec.

Na scenie ośrodka dzieci zaprezentowały refleksyjny program, którego przesłaniem jest prawda, że nie piękno, sława, czy bogactwo się liczą, ale dobro, które pełni człowiek.

Ksiądz biskup podziękował oraz udzielił błogosławieństwa wszystkim wychowawcom i służbie medycznej za społeczną ofiarną posługę.

W ramach kolonii realizowany jest program FIO: Kształcenie i promocja kompetencji obywatelskiego patriotyzmu dzieci i młodzieży zagrożonych wykluczeniem społecznym.

Podobnie jak na poprzednim turnusie, koloniści oprócz wycieczek, konkursów, gier i zabaw spotykają się i korzystają z zajęć z przedstawicielami WORD, Straży Pożarnej, Policji, przewodników bieszczadzkich IPN i Grupy Rekonstrukcyjnej z Sanoka.

kol_3

kol_5

Galeria zdjęć - ZAPRASZAMY !!!

Poprawiony: piątek, 18 sierpnia 2017 14:50